Acasa Noutati O nouă companie globală pentru dezvoltarea, fabricarea și furnizarea de motopropulsori hibride avansate cu emisii reduse

O nouă companie globală pentru dezvoltarea, fabricarea și furnizarea de motopropulsori hibride avansate cu emisii reduse

O nouă companie globală pentru dezvoltarea, fabricarea și furnizarea de motopropulsori hibride avansate cu emisii reduse

  • Acordul-cadru prevede că Geely și Renault Group dețin fiecare 50% din acțiunile noii companii
  • Noul parteneriat își propune să fie lider în generația următoare de sisteme de propulsie hibride și de înaltă performanță, pentru a satisface cererea globală pentru anii următori.
  • Inițiativa face parte din transformarea „Renaulution” din cadrul Grupului Renault și tranziția Geely către servicii inteligente de mobilitate electrică
  • La finalizarea lucrărilor de construcție, noua companie va include 17 fabrici de unități de putere și 5 centre de cercetare și dezvoltare pe 3 continente, cu aproximativ 19.000 de angajați care furnizează produse în 130 de țări.
  • O nouă structură organizatorică care combină o prezență strategică cu un model de afaceri atractiv va primi noi parteneri în timp

2022 8 noiembrie, Hangzhou, Hong Kong SAR, China și Boulogne-Billancourt, Franța – Geely Holding Group (Geely Holding), Geely Automobile Holdings Limited (Geely Auto HK.0175) (denumită în mod colectiv mai sus „Geely”) și Renault Group a semnat un acord-cadru neobligatoriu pentru a stabili un nou lider global în proiectarea, fabricarea și furnizarea de motoare hibride de cea mai bună calitate și motoare cu ardere internă de înaltă performanță.

Conform acordului-cadru, Geely și Grupul Renault vor deține participații respective de 50/50 la noua companie.

oua companie va deveni un furnizor global independent de soluții de propulsie, producând sisteme de propulsie hibride de ultimă generație și dezvoltând tehnologii fără carbon și cu emisii scăzute la cinci centre de cercetare globale. La lansare, noua companie este de așteptat să furnizeze produse mai multor clienți industriali, printre care Renault, Dacia, Geely Auto, Volvo Cars, Lynk & Co, Proton, precum și Nissan și Mitsubishi Motors Company. În viitor, parteneriatul ar putea oferi, de asemenea, tehnologii de propulsie și mărcilor de automobile terțe.

Este planificat ca noua companie să opereze 17 centrale de propulsie pe 3 continente, angajând aproximativ 19.000 de oameni în total. Capacitatea totală a uzinei va fi de peste 5 milioane de motoare cu ardere internă, transmisii hibride și hibride plug-in pe an, care vor fi furnizate în peste 130 de țări și regiuni. Portofoliul de produse comun al noii companii și prezența regională poate oferi soluții pentru 80% din piața globală.

Vestea acestui acord a coincis cu Ziua Pieței de Capital a Grupului Renault de la Paris, unde Grupul a prezentat o serie de inițiative pentru a-și accelera transformarea și și-a împărtășit perspectivele financiare pe termen mediu.

Luca de Meo, CEO al Grupului Renault: “Pe măsură ce Grupul Renault accelerează transformarea Renaulution pentru a adăuga valoare întregului lanț valoric auto, suntem încântați să aliniem planurile pentru un parteneriat ambițios cu Geely pentru a dezvolta în continuare tehnologia ICE și hibridă, care va rămâne o parte importantă a lanțului de aprovizionare auto pentru deceniile următoare. Vom putea oferi cele mai bune sisteme de propulsie și soluții electrificate pentru o multitudine de mărci OEM din întreaga lume, deblocând potențialul de piață al acestei tehnologii cu emisii reduse ”.

Eric Lee, președintele Geely Holding Group, a declarat: “ Acordul de astăzi cu Grupul Renault va crea un lider global în tehnologia hibridă pentru a oferi soluții avansate de înaltă performanță producătorilor de automobile din întreaga lume. Așteptăm cu nerăbdare să lucrăm cu Luca de Meo și echipa sa Renault pentru a transforma acest parteneriat în realitate. Acest acord se bazează pe angajamentul nostru de a valorifica întreaga expertiză tehnologică și portofoliul de mărci ale grupului nostru pentru a continua călătoria noastră de pionierat de durabilitate și creare de valoare care duce la excelența consumatorilor.”

Noua companie va întâmpina parteneri și acționari atrași de oportunitatea de a contribui la ecosistemele de la cradle-to-grave cu emisii scăzute și zero din întreaga lume.

Se preconizează că acest acord-cadru va duce la o unificare oficială în 2023. Mai multe detalii despre noua organizație sunt de așteptat să fie anunțate în lunile următoare.