Istoricul Companiei GEELY

Acasa О GEELY Istoricul Companiei

Geely este marca de automobile dinamică a companiei Geely Auto, care face parte din Geely Holding Group, fondată în 1986. Prima mașină Geely a fost lansată în 1998. De atunci, compania a trecut de la un adept la unul dintre liderii în domeniul științific și tehnologic.
Geely continuă să dezvolte producția, să-și extindă gama de produse și să îmbunătățească calitatea produselor, inclusiv prin achiziționarea de companii occidentale și cooperarea cu întreprinderi străine în domeniul tehnologiei și inovării. Cele mai izbitoare exemple de astfel de cooperare sunt dezvoltarea de vehicule electrice premium și hibrizi sub marca Smart împreună cu Daimler AG, dezvoltarea motoarelor cu ardere internă cu Volvo Car span>Grupul, care este o filială a Geely din
2010. În plus, printre achizițiile marca Geely, merită evidențiate compania malaeziană Proton, britanicul Lotus și americanul Terrafugia.

Geely deține 15 fabrici de automobile și 8 fabrici de transmisii și motoare în China de peste mări, precum și centre de cercetare și dezvoltare în China, Suedia, Anglia și Germania, birouri de proiectare în Shanghai, Göteborg, Barcelona,
​​​​California și Coventry.

Geely deține 15 fabrici de automobile și 8 fabrici de transmisii și motoare în China de peste mări, precum și centre de cercetare și dezvoltare în China, Suedia, Anglia și Germania, birouri de proiectare în Shanghai, Göteborg, Barcelona,
​​​​California și Coventry.

 

 

Istoricul companiei

2018

Șeful Geely Holding Group a achiziționat un pachet de 9,69% din pachetul de automobile german Daimler AG și a devenit acționarul său principal.

2019Geely
Holding Group și Daimler AG au anunțat o întreprindere mixtă Inițiativa Smart Automobile Co., Ltd de a dezvolta o marcă comună de vehicule electrice premium și hibrizi.

2016

În octombrie, Geely a introdus noul brand LYNK&CO și primul său modelul din Berlin 01 este rezultatul unei colaborări între Geely și Volvo.
Geely își lansează strategia 20200, care urmărește să realizeze vânzări Geely de două milioane de vehicule pe an până în 2020, cu 900.000 de SUV-uri, 850.000 de mașini de pasageri și 250.000 de MPV-uri. În viitor, compania mizează pe dezvoltarea tehnologiilor inovatoare și a surselor alternative de energie.

2017

B În noiembrie, o nouă fabrică a fost deschisă în Belarus, iar primul crossover Geely cu tracțiune integrală (Geely Atlas) a fost anunțat pentru piața rusă.

În prima jumătate a anului, vânzările comune ale Geely și Volvo au depășit 800.000 de vehicule; a fost încheiată o înțelegere pentru achiziționarea unui pachet de control în Lotus și PROTON.

Geely Holding Group a achiziționat startup-ul american de mașini zburătoare Terrafugia.

2013

Deschiderea
unui centru de cercetare în Göteborg (Suedia).

2015Investiție de 300 de milioane de lire sterline pentru construirea unui centru de cercetare și a unei noi fabrici LTC. Adoptarea strategiei BLUE GEELY, care urmărește să producă aproximativ 40 de modele de vehicule hibride și electrice până în 2020. Astfel, până la data stabilită, 90% din vânzările Geely vor fi vehicule electrice și hibride.

2010

În martie,Geely cumpără Volvo Cars Corporation de la Ford Automotive.

2012Zhejiang Geely Holding Group devine public cu o IPO la Bursa de Valori din Hong Kong (HK: 0175).

2007

Redefinirea poziționarea mărcii la toate nivelurile de interacțiune a companiei cu clienții, inclusiv în valorile de bază ale mărcii Geely.

2009Geely preia controlul fabricii de producție DSI transmisii în Australia. Geely intră pe piața rusă.

2005

Zhejiang Geely Holding Group devine public cu o IPO la Bursa de Valori
din Hong Kong (HK: 0175).

2006Când achiziționarea unui pachet de control al Manganese Bronze Holdings (MBH), compania britanică care produce faimosul ke Londonar.

2002

Geely Auto este una dintre primele 10 companii de automobile din China.

2003Înființarea Zhejiang Geely Holding Group Co., Ltd (ZGH).

1997

Geely intră pe piața auto.

1998Ieșire în comercializează primul model de mașină Geely. A devenit SUV-ul hatchback X9..

1994

Geely intră pe piața motocicletelor.

1996Fundația Geely Group Co., Ltd.

1986Fondarea Geely.